Din lokala flyttfirma på Kungsholmen samt i Vasastan, Stockholm

Kort om Kungsholmen

Kungsholmen ligger i Stockholms innerstad, norr om Riddarfjärden. Ön är uppdelad i fem stadsdelar: Kungsholmen, Marieberg, Fredhäll, Kristineberg och Stadshagen. Den utgör huvuddelen av Kungsholmens stadsdelsområde, som även innefattar Essingeöarna.


Stadsbud flyttfirma kom in i bilden i mitten på 1800-talet och har en gedigen erfarenhet av att hjälpa folk att flytta på Kungsholmen. Vi känner väl till husen och gatorna och vet hur man sköter en smidig flytt trots små hissar och smala gator. Behöver du vår flytthjälp på Kungsholmen? Varmt välkommen att kontakta oss!


Kort om Vasastan

Vasastan karaktäriseras av några väldigt långa och breda gator: Vasagatan, Odengatan och Sveavägen. Vasastan som länge hörde till landsbygden, fick från början en ganska luftig stadsplanering. Men under 1800-talet skedde en stor folktillväxt på kort tid vilket resulterade i att man planerade om och byggde till en hel del, exempelvis Sabbatsberg, Röda Bergen, Birkastaden, Rörstrand, Sibirien och Atlasområdet. Varför namnet Vasastan? Vasagatan är en lång, bred och mycket central gata som precis som då även idag är väldigt viktig. Förmodligen fick Vasastan sitt namn efter den Vasagatan. Vasagatan å sin sida fick sitt namn efter Vasabron, som i sin tur var inspirerad av Gustav Vasas staty som finns vid Riddarhuset.


Stadsbud flyttfirma som flyttat i Stockholm sen mitten av 1800-talet känner väl till Vasastan och vet hur man flyttar här på ett effektivt, snabbt och säkert sätt. Behöver du vår flytthjälp i Vasastan? Varmt välkommen att kontakta oss!